vrijdag 15 november 2013

Week 46

Beste ouders,

Zo dit was alweer het laatste weekje in onze gezellige herfstklas! Sinterklaas en zijn pieten zijn al onderweg naar Nederland. Als het tenminste goed komt met de staf......oh oh! We volgen het Sinterklaas journaal nu elke dag! De kinderen zitten al vol spanning voor zaterdag en we hebben natuurlijk het lied "Zie gids komt de stoomboot"ook alvast even geoefend!

             


Wat hebben we deze week geleerd:

-  Het isoleren van klanken . In Stibbelland wonen er mensen en die gebruiken alleen maar woorden met een s. Héél gek ;-) Maar er wonen ook allemaal dieren met een s bijv. slangen! Als de kinderen dan een woord met een s in het verhaal van de Stibbel bewoners hoorden, mochten ze gaan staan.
- De getalsymbolen bij de cijfers 1 t/m 10. Kaartje met het cijfer 10 en daarbij ook 10 stippen.
- Hoe gaat de telrij bij een hinkelbaan?
- We hebben zelf een hinkelbaan gemaakt van de cijfers 1-10 en zelfs een hinkelbaan 11-20!!
- De letter o  geschreven.
- Voor welk huis staat zwarte piet. Er staat een piet voor een rij huisjes. De kinderen leren goed na te denken over de telrij en weten voor welk huisnummer de piet staat. We moeten  vooruit tellen en soms ook achteruit!
- Hoe vier je een verjaardag? We zingen , steken kaarsjes aan, trakteren en mogen langs de klassen! Wij vieren volgende week de verjaardag van aap van De vreedzame school.
- Schrijf toverwerkjes om de pengreep extra te stimuleren!We hebben deze week ook lekker bewogen in de gymzaal op kinderdans muziek en muziek van Dirk Scheele. Alle spieren zijn weer lekker los gedanst. Hiernaast moesten we ook goed luisteren naar de trommel van de juf. Met zachte klapjes mag je lopen, bij harde klapjes grote stampvoeten, dubbele klap huppelen en bij heel veel snelle klapjes achter elkaar mag je gaan rennen!!! We hebben ook bewogen op het liedje wie niet lopen wil, wie niet lopen wil, wie niet lopen wil staat stil!!

Belangrijk:

- Aankomende maandag mogen alle kinderen één schoen meenemen om bij de openhaard te zetten.
                      
- Dinsdag is het erg belangrijk dat alle kinderen om half 9 (op tijd ) op school zijn .... Er zal iets aan de hand zijn in de school.... Spannend!!!
Dinsdag en Woensdag zijn de tafeltjesavonden. Vergeet u zich niet in te schrijven op de lijst!
- Als u leuke Sinterklaasversiering, poppen, spelletjes, boekjes, puzzeltjes heeft, mogen de kinderen dit mee nemen voor op de Sinterklaas verteltafel!

Een heel fijn weekend!

Groetjes,

Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen