vrijdag 8 november 2013

Week 45

Beste ouders,

Wat en herfstweek met veel wind en regen! Daarbij hebben we natuurlijk al heel wat herfstliedjes over de herfst gezongen gezongen zoals; "Herfst Herfst wat heb je te koop" en "Pak je laarzen pak je jas".  En toevallig hadden wij deze week ook nog een lieve egel op bezoek. Wat vonden de kinderen het prachtig!! Deze egel is door de de mama van juf Daisy bij de Dierenambulance gevonden en is nog erg klein om in de vrieskou te overleven. De kinderen mochten van alles vragen en de stekels waren natuurlijk ook erg interessant om even aan te voelen. Waarom rolt de egel zich op tot een bolletje? (gevaar) Waarom mag je gevonden egeltjes geen melk geven?(Diarree) Waar breng je het egeltje heen als je hem gevonden hebt? ( De Egel opvang)

Wat hebben wij deze week geleerd:

 De nieuwe letter O van otter, oranje, pOp, vOs,blOk
 Aantallen 1- 10 plaatjes en cijfers ordenen, knippen en bij elkaar plakken.
 Begrippen van dik naar dun
 Begrippen van leeg naar vol
Woorden langer maken en ook leren te klappen : voet- bal- schoen!
 Boodschapjes die mama koopt te benoemen en klappen : Ap - pel- moes!!
 Kleurnuance digibordlesjes van licht naar donker, van donker naar licht, welke is lichter? welke is donker
Welke is het lichtste? Enz
Wij hebben het deze wij bij de Vreedzame school gehad over opstekers en afbrekers. Wij proberen elkaar elke dag opstekers (complimenten) te geven. Wat kun jij netjes werken! Wat kan jij goed bouwen! Wat heb je mooie kleren aan! Wat fijn dat jij een jongste helpt! De afbrekers(onaardige dingen) die zeggen we natuurlijk juist niet! We geven vooral de opstekers want hier worden wij ( en de juf!) namelijk erg blij van!


We hebben deze week ook weer actief gesport: hoepeltikkertje waarbij er maar 1 kind in een hoepel mag staan. En dat is best lastig, haha ;-) We hebben over de kasten geklommen, waarbij er een grote stap tussen de twee kasten gemaakt moest worden .Daarbij ook nog van de hoge kast springen en op twee voeten landen! We mochten op kranten in het klimrek mikken en als laatste balanceren met twee blokken in de handen over de bank heel lopen! Wat gaat het goed bij de gym!!

We hebben de week weer gezellig afgesloten met lekkere appel patatjes van Birk! Jammie!! Dankjewel!

Een heel fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen