vrijdag 1 november 2013

Week 44

Beste ouders,

Zo na een heerlijk weekje herfstvakantie zijn we weer lekker aan de slag gegaan. We zijn maandag gestart met de weektaak met 6 taakjes!! Dus we werken nu wel super hard! De jongsten hebben ook weer een werkje in hun eigen mapje gemaakt. Welk herfst figuur is anders. Daarnaast hebben ook uit de kasten moeilijke werkjes gemaakt.

Wat hebben wij deze week geleerd :

 Herfstwoorden in woordstukjes klappen : ka – bou- ter à 3 klapjes!
De letter n schrijven met de schuurpapier letter.
Wij kunnen alle namen van alle kinderen klappen
Wat weten wat het laatste woord van een zin is. 
Rijmen met herfstwoorden!
Op elkaars rug een vorm/ plaatje te tekenen en dat de ander het plaatje moet raden. 
Wat is een brandoefening en wat doet de brandweer?
Sommetjes maken met paddenstoel stippen!
 Alles over Halloween!

Dinsdag was het best spannend, want wij hadden namelijk de eerste brandoefening. De kinderen wisten dat het brandalarm af zou gaan, maar toch is het altijd weer spannend als het alarm dan ook echt af gaat.  De kinderen stonden snel in de rij en konden zo snel met de juf naar buiten lopen. Heel knap! We hebben goed besproken waarom wij dit eigenlijk oefenen. Deze keer hebben wij van te voren onze jas aangedaan, maar als er natuurlijk echt brand is kunnen we niet alle 29 eerst ons jas aandoen. We gaan dan natuurlijk gelijk naar buiten!!

Woensdag hadden wij onze inloop voor groep 1. Volgende week zal de inloop weer voor groep 2 zijn! 

We hebben deze week ook weer lekker gegymd met de volgende onderdelen: politie tikkertje, mikken , balanceren en klimmen. Het aan en uitkleden is voor sommige kinderen nog best lastig. Zou u er thuis ook extra aandacht aan willen besteden. Alvast bedankt!

Donderdag hebben wij in de klas Halloween gevierd. De klas was helemaal in de Halloween sfeer met ons mooie geknutselde pompoenen. Alle kinderen waren griezelig verkleed als spookjes, draken, heksen enz. De kinderen waren prachtig verkleed. Hierna gestart met een kringgesprek aan de hand van een griezelige PowerPoint met allemaal plaatjes die met Halloween te maken hadden. We hebben ook met veel plezier het liedje van de 6 heksen geoefend en gezongen. ( Youtube-> 6 heksen). De rest van de foto's volgen via de mail!       

Vrijdag hebben de oudste kleuters hun weektaak afgesloten. Alle weektaken waren weer af! Wat een kanjers!! Iedereen een sticker verdiend! We hebben de week gezellig afgesloten met een lekker hapje van Malin, rozijntjes jammie!!

Volgende week weer een nieuwe gast bij ons op visite .... heel stekelig met een spitsneusje!! Maar nog niets verklappen hoor ;-) 

Iedereen een fijn weekend! 

Liefs,

Juf Daisy 
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen