donderdag 17 oktober 2013

Week 42: Feest in de klas!

Beste ouders,

Wat een gezellig feestweek. De klas is omgetoverd tot een herfstklas met allerlei herfst materialen. De sport spulletjes zijn weer mee naar huis.

De verteltafel

 Woordweb van de herfst                                    Herfstschildering.


Wat hebben wij deze week allemaal geleerd:
  • Alle woorden rondom het thema herfst! Het woordweb hangt boven de verteltafel.
  • Terugtellen van 10 naar 0, en dit doen we door een raket te lanceren. Vraag maar eens aan de kinderen!
  • De postbodes bezorgen natuurlijk de brieven in de brievenbus maar de nummers lopen niet 1,2,3,4 maar lopen even of oneven. We hebben geoefend hoe we stapjes van 2 kunnen maken: 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20!!
  • De begrippen langste en kortste geleerd. De langste bloem en bijv. de kortste jas.
  • De letter N leren schrijven.
  • We hebben geleerd om toverspreuken in rijmvorm te doen. Rie ra roe ik verander jou in een … KOE Rie ra reit , ik verander je in een …. GEIT. Wat kunnen de kinderen dit al goed.
  • De jongste hebben ook weer goed gewerkt met de werkjes uit de kasten.

Deze week vierde Donna haar 5e verjaardag! Hiep hiep hoera!!! Ze heeft ons op heerlijke lik- koekjes getrakteerd!

Woensdag hadden wij een groot feest in de klas, om elkaar weer wat beter te leren kennen. Wat was het gezellig!! Iedereen had heerlijke hapjes meegenomen, heel de tafel stond vol met lekkers! Cupcakes, broodjes, pannenkoeken, poffertjes, fruitspiesjes enz. Jammie!!! We hebben gezellig gekletst en gedanst met elkaar. Als afsluiting hebben de papa’s en mama’s ook nog even meegedaan. Alle papa’s en mama’s en opa’s en oma’s  bedankt voor uw komst en de gezelligheid! Op naar het volgende gezellige klassenfeestje. Meerdere foto's volgen nog!Donderdag was alweer de laatste dag van de week. We hebben de weektaak afgesloten met een mooie sticker. Na de vakantie zullen we met 6 taken gaan beginnen.  Maar dat kunnen ze natuurlijk wel ;-) In de middag mochten de kinderen met hun speelgoed spelen.  We hebben de klas weer helemaal netjes opgeruimd en schoongemaakt… Klaar voor de vakantie!

Een hele fijn herfstvakantie. Ziek en rust allemaal lekker uit en dan zie ik jullie weer op 28 oktober!!

Liefs,

Juf Daisy 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen