zondag 6 oktober 2013

Week 40

Beste ouders,

Deze week stond centraal rondom de Kinderboekenweek: Heerlijke sporten! Maandag zijn wij gestart met een leuke voorstelling ‘Klaar voor de start’ van de theatergroep Hussen! Wat hebben wij gelachen om alle grapjes! Twee kinderen wilde graag in het Guinness Book of Record! Na heel veel oefenen en zweten, lukte dat uiteindelijk!! Woensdag was de start van de Kinderboekenweek in de klassen. Wij zijn buiten gestart met een warming- up en hebben rondjes hardgelopen en gedanst op gezellige muziek.  Wij hebben deze week ook heerlijk gesport in de gymzaal en tijdens het buitenspelen!  Er zijn heel wat spierballen bij gekomen!!


Wat hebben wij deze week geleerd:
  • Lezen is heel leuk!
  • De letter e leren schrijven.
  • Welke letter is anders in de rij?
  • De voorzetsels;  Sta maar eens op je stoel!!?! De kinderen stonden heel verbaast te kijken haha! Daarnaast ook de voorzetsels achter, naast, voor , onder en in geleerd.
  • Rijmspelletjes.
  • Groep 2 heeft in de groepjes alle letters geoefend.
  • Hoe leven kabouters in een kabouterhuis? Er hangen handelingskaarten bij de poppenhoek . Zodoende hebben de kinderen gerichte handelingen die zij kunnen doen zoals werken, schoonmaken, koken, tafel dekken, afwassen, slapen enz. De kinderen leven helemaal op in het fantasiespel!

Deze week kwamen er ook  gezellig papa’s en mama’s voorlezen! Deze week hebben de moeder van Birk en de vader van Ruben voorgelezen en wat konden zij dit goed!! Daarnaast kwam de moeder van Donna over hockey vertellen! Donna en haar moeder hadden hun hockey outfit aan. Wat was dit leuk en we hebben hele veel geleerd zoals ; de regels van hockey , hoe ziet een veld eruit? En als je 6 jaar bent dan mag je op hockey!
Bedankt voor alle mooie herfstspulletjes in de klas. Het is zo gezellig!! Dyanti heeft een prachtige herfststok met mooie hangers gemaakt! Heel erg lief!! Dankjewel Dyanti!!
 
Deze week kwamen Sara en Matteo bij ons in de klas wennen. Welkom in 1/2a Sara en Matteo!!
 
 
Vrijdag vierde wij Dierendag en de juf had een verrassing voor de kinderen. Er kwam een kitten op visite in de klas!! Vorig jaar was het de kip, maar deze liet tijdens het spelen en werken wel hele grote poepjes in de klas achter! De kinderen vonden de kitten helemaal geweldig. Ze hebben hem kusjes gegeven, geknuffeld en hij heeft lekker los gelopen.
 
20131004_114318.jpg 20131004_114030.jpg 20131004_113938.jpg
 
20131004_112816.jpg 20131004_113316.jpg
 
We hebben de week gezellig afgesloten met het gezonde hapje van Imran! Nogmaals bedankt!

Fijn weekend!
 
Liefs,

Juf Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen