vrijdag 11 oktober 2013

Week 41 : Kinderboekenweek

Beste ouders,


Wat hebben we toch weer een gezellige week achter de rug. Er kwamen papa’s en mama’s langs om uit spannende boeken voor te lezen.  Wat kunnen zij dit goed! Daarnaast kwamen er ook ouders iets vertellen over een sport. De moeder van Donna (Linda) heeft ons veel geleerd over hockey! Donna en haar moeder hadden dan ook samen hun mooie hockey outfit aan. De moeder van Nane (Marlouke) heeft ons verteld over gymnastiek! Nane liet ons allemaal mooie trucjes met haar moeder zien. Ze kan de radslag en de handstand al, super knap! De moeder van Mirko ( Jeannette) heeft ons verteld over duiken. Ze had al haar duikspullen mee genomen. Zij heeft wel een hele mooie duik gemaakt waarbij ze een gezonken schip op de bodem kon bekijken. Heel gaaf!! De vader van Quinten ( Erik Jan) nam zijn stoere mountainbike mee in de klas. We hebben een filmpje bekeken waarin alles over wielrennen te zien was. Op vrijdag kwam de moeder van Erik ( Jenny) ons over korfbal leren. Het leuke bij korfbal is dat meisjes en jongens samen in een team spelen. De kinderen vonden het prachtig. Bedankt ouders, voor jullie enthousiast inzet! Heel erg leuk!! ;-)We hebben natuurlijk ook weer hard gewerkt!!!

- De letter n geleerd van neus, naaimachine, nest, net en naald!

- Welk getal is het grootste? 6 of 10? Wij denken dan vooral aan snoepjes; liever 6 of 10 snoepjes?   Natuurlijk 10 want dat is het grootste aantal!!!

- Het begrip : 'hetzelfde'. Zelfde kleur haar, kleur ogen en kleur kleren!

- Dagen van de week; vandaag, gister en morgen!

- We hebben het deze week ook weer een interessante levensles van De vreedzame school gehad. We hebben het over dit onderwerp gehad :Iedereen is anders! We zien er allemaal anders uit, niemand is hetzelfde! We hebben jongens en meisjes.Groep één kinderen en groep twee kinderen.  De één draagt jurkjes en de ander liever een broek. De één heeft blond haar en de andere bruine haren. De één kan goed schrijven de ander kan goed bouwen. De één kan heel goed luisteren, de ander kan weer beter zingen. Zo hebben wij allemaal ons eigen TALENT! We hebben allemaal respect voor elkaar! Ieder kind heeft iets speciaals en moois en daar kijken wij naar! Wij zijn allemaal vriendjes en vriendinnetjes voor elkaar, iedereen mag hier in de klas zijn en dat maakt deze groep! We hebben een mooie kring gevormd en elkaar handen vast gehouden, net zoals het teken van de vreedzame school. De kinderen zijn het helemaal eens met deze regel.

Om even in het sport thema te blijven.....En zo is het! 

En deze week kwam Fee ook gezellig bij ons wennen! Wat heeft ze het al naar haar zin! Fee, welkom in 1/2a!


Dinsdag hebben wij allemaal een eigen medaille van klei geknutseld!! We zijn gestart met een cirkel en daarin een cijfer geschreven. Daarna hebben we de medailles ook nog geverfd. Bedankt voor de hulp Beate!!

We hebben deze week ook weer lekker gegymd. We mochten klimmen, balanceren op een hoge bank op de kast, hinkelen, en een spannend spel "diamant roof" waarbij er mooie diamanten door de boeven werden gepikt! We zijn met al met veel kinderen in de groep en ik merk dat er aantal kinderen nog veel moeite hebben met aan en uitkleden. Zou u er thuis ook wat extra willen oefenen met het aan en uitkleden! Alvast bedankt!

We hebben deze week ook weer hele leuke nieuwe werkjes in de klas gekregen! Dankjewel meester Eddy! Daar kunnen we weer hard mee aan de slag!

Donderdag hebben wij ook weer een leuke voorstelling gehad. Deze meneer gaf een  voorstelling over sporten waarbij wij actief werden betrokken. Sommige kinderen mochten op het podium om mee te doen, net als Imran!! Hij mocht op het podium oefenen met boksen en heeft daar zelfs mee gewonnen!! Heel erg knap!!

Deze week kwamen de groep 3 kinderen ook nog twee keer gezellig even op bezoek. Altijd leuk om onze oudste kleuters weer even terug te zien!
We hebben de week gezellig afgesloten met het gezonde herfsthapje van Nane: paddenstoeltjes van ei en tomaat! Jammie!! Nogmaals bedankt!


Een heel fijn herfstweekend!Liefs,

Juf Daisy 
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen