vrijdag 27 september 2013

Week 39

Beste ouders,

De herfst is weer begonnen en de klas heeft al een gezellig herfstboom op het raam. De klas wordt weer omgetoverd tot een gezellige herfstklas met een echt kabouterhuis op onze gang!
Maandag zijn wij met een nieuwe weektaak motoriek gestart. Hierna hebben wij nog even voor juf Marleen gezongen want die was jarig!!!Wat hebben wij deze week geleerd : 

- Nieuwe letter 'e'.
- We hebben geleerd om het aantal woorden in een zin te tellen.
- Rekenbegrip van hoog naar laag.We hebben ook gemeten met kinderen. De kinderen in een goede rij van groot naar klein zetten .
- Rekenbegrip van lang naar kort. We hebben potloden met elkaar vergeleken welke is het langste, en welke is het kortst?
- Wij hebben het verschil tussen lange en korte woorden geleerd zoals ; pop en poppenhuis. Wij kunnen zelf ook een langer woord maken.  En een grapje welke woord is langer reus of kabouter. Sommige kinderen trapte er wel eventjes in. REUS!! Maar het woord kabouter is natuurlijk langer en reus is een kort woord .


De weektaak :
- We hebben natuurlijk een een motoriek werkje met verschillende schrijfvormen gedaan. Belangrijk : Hoe houd je een potlood vast?
- Letter e stempelen en woorden tekenen met de letter e.
- In de zandtafel mochten de kinderen cakejes en taartjes maken.
- Werkje uit de kast : een heel precies kralenplank werkje!

We zijn deze week ook weer naar de gym geweest. Hier mochten wij klimmen en glijden, klauteren, rollen met de bal over de bank en het spel vos kom uit je hol! Spannend! Let u er alstublieft op dat de kinderen een beetje makkelijke kleding aan hebben.

De vrijdagmiddag hebben wij weer gezellig afgesloten met het gezonde hapje van Quinten. Daarnaast hebben wij nog een klein stukje film gekeken. Weer een gezellig week achter de rug.

Alle kinderen mogen maandag iets meenemen voor :
- De Kinderboekenweek --> Sportmaterialen, boekjes enz.
- De hersft --> grote versiering van thuis, kabouters, dieren uit het bos, boekjes, spelletjes, kastanjes , eikeltjes, bladeren, alles wat leuk is om toe te voegen aan onze herfstklas.

Belangrijk:
- Maandag krijgen wij een voorstelling op school van de theatergroep Hussen. Deze voorstelling is voor de kinderboekenweek.

- Woensdag is de start van de Kinderboekenweek. ALLE KINDEREN MOGEN IN SPORTKLEDING NAAR SCHOOL!!! We zullen een sport parcours in de gymzaal gaan doen.- Vrijdag is het Dierendag!! Iedereen mag zijn lievelingsdier knuffel mee naar school nemen. In de middag zijn de kinderen vrij i.v.m marge middag!


Vergeet u zich niet in te schrijven op de lijsten op de gang. Er zijn nog plekjes vrij!!
- Voorleesmiddagen
- Ochtendgesprek om iets over een sport te vertellen.
- Gezellige middag met hapjes.

Een fijn herfst weekend!

Groetjes,

Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen