vrijdag 20 september 2013

Week 38 Prinsjesdag

Beste ouders,

Deze week stond centraal rondom Prinsjesdag! We zijn maandag eerst gestart met de nieuwe weektaak van groep 2. In de middag hebben we aan de hand van een Powerpoint, plaatjes en filmpjes de bijzondere Prinsjesdag besproken. We hebben het natuurlijk over de nieuwe Koning en nieuwe koningin gehad. We hebben de rit van de mooie gouden koets bekeken. Daar kwamen zij aan in de Ridderzaal en daar wordt de dan de troonrede voorgelezen. Hierin staat bijv. dat de papa's en mama's misschien wel meer centjes voor benzine of voor boodschapjes moeten betalen. De kinderen vonden het reuze interessant. Woensdag hebben wij de echte filmpjes terug gekeken. Er waren ook kinderen die echt in de stad waren gaan kijken en konden hier goed over vertellen. Super!
Wat hebben wij deze week geleerd?

- Het verhaal een nieuw schooljaar van Schatkist. Begrippen rondom een nieuw schooljaar.
- De letter r schrijven
- Het begrip evenveel
- De cijfers 1/tm 10 
- Vreedzame schoolles : Welke regels hebben we in de klas en school? Hoe spelen en werken wij met elkaar? We zijn lief voor elkaar en spelen met elkaar. We zijn allemaal vriendjes in de klas.
- Welke twee woorden beginnen met dezelfde letter ( Fonemisch)
- Als je een woord in een verhaal hoort mag je gaan staan. (aandachtig luisteren)


Woensdag kwamen de moeders luizenpluizen. Alles was luisvrij! Bedankt moeders!
We zijn deze week ook gestart met het knutselen van de verjaardag rups. Iedereen mag zijn eigen foto versieren en uiteindelijk worden alle cirkels een rups. Handig om te zien wie de aankomende jarige is!

Vrijdag kwamen de oude oudste kleuters ( nu groep 3) even bij ons spelen en werken. Wat was dat gezellig om elkaar weer even te zien. We hebben ze echt gemist!

Deze week hadden alle kinderen de weektaak weer helemaal af! We hadden zelfs één dag minder om er aan te werken i.v.m Prinsjesdag! Wat zijn het toch een kanjers hѐ! :)


Belangrijk:

- 2 Oktober is de start van de Kinderboekenweek : Sport
- Er komen 2 lijstjes op de gang :
1. Ouders die graag over een sport willen vertellen ( aan de hand van plaatjes en of een Powerpoint)
2. Ouders die graag een boek willen voor komen lezen.
De kinderen vinden het geweldig en het zorgt voor een grote betrokkenheid. Dus ouders schrijf je in!

Een heel fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen