vrijdag 6 september 2013

Een nieuw schooljaar!


Beste ouders,

Hierbij de eerste blog van het nieuwe schooljaar!! We hebben er weer zin in! Wat hebben wij alweer een gezellig week met elkaar achter de rug. Op maandag kwamen er gelijk 5 nieuwe kinderen bij ons in de klas ; 4 jongens Birk (gr 2) , Sil, Milan, Chris en één nieuw meisje Nane! Welkom in 1/2A! Wat een gezelligheid! Volgende week zullen alle foto’s van de kinderen op de gang hangen. Leuk en handig om alle namen te onthouden ;-)

We hebben in de kring alle vakantieverhalen besproken. Sommige kinderen zijn wel héél ver weg geweest en daarnaast hebben ze ook héél veel gezwommen en ijsjes gegeten. We hebben ook allemaal een mooie vakantie tekening gemaakt. Daarna zijn we eerst maar eens even rustig gestart met de regels van de klas. Hoe gaan wij met elkaar om? Vb: “Samen spelen en samen delen”. Hoe spelen en werken wij in de klas? “Nu laten wij merken dat wij rustig kunnen werken”.  Hoe houden wij de klas netjes en schoon? “Als ik met een werkje stop, ruim ik alles netjes op”. De kinderen kunnen al goed uitleggen wat de regels betekenen.


Dinsdag zijn wij naar het speellokaal geweest en hebben hier heerlijk bewogen en gedanst op kleutermuziek en liedjes van Dirk Scheele ‘Ik loop, ik loop”. De kinderen beelden de dieren uit die in het liedje van Dirk Scheele wordt gezongen. Wat hadden de kinderen een plezier!!

Woensdag hebben wij kennis gemaakt met de teltijger. Deze teltijger is gek van cijfers en alle cijfers zitten allemaal in zijn hoofd. Hij wil dat wij ook zo gek worden op alle cijfers en daarom zijn wij al hard aan het oefenen met de cijfers 0 t/m 20 aan de muur. Woensdag hebben wij ook gezellig de verjaardag van Sil (4) en Nane (4) gevierd. Wat was het een feestje!


Woensdagavond was de kennismakingsavond. Leuk om alle ouders even te kunnen spreken. Ik hoop dat alles duidelijk geformuleerd is. Als u nog vragen heeft, kunt u altijd even mailen of langslopen.

Donderdag was het wel een hele warme dag! Gelukkig hebben we met onze ventilator een fris windje in de klas. We hebben een aantal activiteiten op het digibord gedaan om eens te ervaren hoe dat allemaal werkt. We hebben geoefend met plaatjes aanwijzen en plaatjes slepen. Het is niet altijd even makkelijk daar komt heel wat precisie bij kijken. We hebben ook heerlijk buiten gespeeld. We hebben allemaal nieuw buiten speelmateriaal (auto’s, fietsen, super buitenspellen bijv domino) van meester Eddy gekregen en daar zijn we heel blij mee!!

De juf heeft ons vrijdag geleerd wat rijmen is! Als een woordje achteraan precies hetzelfde klinkt dan rijmt het : VAAS– HAAS! De kinderen kunnen dit al heel goed. Soms kwamen daar ook wel hele gekke woorden uit haha! Maar het belangrijkste als het maar het zelfde klinkt en dus rijmt!! We hebben daarbij ook al twee keer een lesje op het digibord gedaan waarbij wij heel goed moeten luisteren welke woorden rijmen. 

Vrijdag hebben wij de verjaardag van Chris (4) gevierd. Hij heeft ons op lekkere raket ijsjes getrakteerd. Jammiee!! 

Vrijdagmiddag was iedereen toch wel aardig moe.We hebben rustig gewerkt en daarna een stukje van de musical van sneeuwwitje gekeken. 
Volgende week gaan we dan echt van start met de weektaak. De groep 2 kinderen hebben hun mapjes al klaar liggen en hebben er zin in!

Volgende week hangt het lijstje voor het vrijdag middag hapje op het prikbord!! Daarnaast komt er een lijst met de klassenouders, luizenpluis ouders en de hulp ouders ook op het prikbord.

Hierbij boven aan de blog onze eerste groepsfoto in het zonnetje. We maken er met elkaar een leuk, gezellig en vooral leerzaam jaar van!


Belangrijk :
Woensdag 11 sept: Fotograaf! Wij mogen om 8.50 al gelijk op de foto! Hierdoor kan de inloop van groep 1 deze keer niet doorgaan!

Fijn zonnig weekend!

Liefs,

Juf Daisy

1 opmerking:

 1. Hi Daisy,
  Leuk zo om te lezen! Toch gek, dat ik ineens van een groot deel van m'n dochters (Nane) leven geen weet meer heb. Zo gelukkig toch nog een beetje. Dank je! En ze wordt ook ineens zo wijs ;). Trouwens is ze al helemaal weg van je. Dus het wordt vast een topjaar, ja!

  Groet, Marlouke (mama van Nane)

  Groet,
  Marlouke (mama van Nane)

  BeantwoordenVerwijderen