vrijdag 13 september 2013

Week 37

Beste ouders,

Weer een gezellig week achter de rug. Op maandag mochten de oudste kleuters met de weektaak starten. Oei wat was dat spannend!! Maar de oudste kleuters hebben er met heel veel plezier en netjes aan gewerkt. De taakjes worden netjes afgestempeld en daarnaast niet vergeten om het gezichtje in te kleuren ( makkelijk, prima of moeilijk)

Wij hebben deze week de letter 'r' geleerd en kunnen hier allemaal woorden mee bedenken! Daarnaast hebben wij alle kleuren geoefend. Hierbij allerlei voorwerpen en dieren benoemd met deze kleuren. En als leuke afsluiting een spelletje met de kleuren. Sta maar op als je BLAUW in je kleren hebt.

De weektaak bestond deze week uit :

- De letter r stempelen , daarbij plaatjes tekenen met de letter r (rolstoel, regen, ring ,rok enz)
- Werkblad rijmen oog --> BOOG!
- Werkje uit de kast: een grote puzzel
- Daarnaast mochten de kinderen in de poppenhoek vader en moedertje spelen. Het rollenspel oefenen.
- Digibord activiteit met rijmen!
- De kinderen kiezen zelf een activiteit uit die zij graag willen oefenen en leren. Bijv. veterstrikken, woorden schrijven of misschien wel een hele moeilijk puzzel.

De groep 1 kinderen hebben deze week ook een nieuw werkje in hun jongste mapje met de juf gedaan. Hierbij hebben wij de kleuren geoefend maar ook het rijmen. Ik kleur de BOOT--> ROOD! Ik kleur de KAMEEL --> GEEL. Wat wisten zij dit al goed , erg knap!

Woensdag kwam de fotograaf op school en wat een geluk wij mochten als eerste op de foto. De haren zaten en de kleren waren nog spik en span!! De fotograaf maakte hele gekke grapjes dus daar moesten we wel erg om lachen! Iedereen staat er vast goed op! We zijn benieuwd naar de foto's!

We hebben ook weer lekker bewogen op dansmuziek in het speellokaal. Volgende week gaat de grote gym van start!

Vrijdag hadden wij de sponsorloop 'Ren je rood' voor het nieuwe schoolplein. Om kwart over 9 zijn we begonnen met de warming-up! Hierna mochten de kinderen van start! Wat hebben kunnen ze toch hard rennen!! De meeste kinderen hebben wel 6 rondjes gerend!! Super knap! Leuk dat er zoveel enthousiast ouders waren die kwamen kijken en aanmoedigen!In de middag hebben wij de weektaak afgesloten! Hoeraa!! Iedereen had de weektaak af en kreeg een mooi sticker!! Daarnaast kregen ook alle kinderen van groep 1 een sticker voor hun werkje in hun mapje! En als afsluiting hadden wij het gezonde middag hapje van Erik! Heerlijke kaasjes en worstjes, jammie!! Bedankt Erik!

Belangrijk :
Volgende week dinsdag een vrije dag i.v.m Prinsjesdag!
Donderdag : Schoolbrengdag met fiets of lopend!
Vrijdag uitwisseling groep 3-2.

Fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen