vrijdag 7 juni 2013

Week 22

Beste ouders,

Wat een heerlijke week met echt zomer weer!! De kinderen hebben er van genoten. We hebben het mooie weer gelijk aangepakt om buiten creatieve activiteiten uit te voeren. De kinderen kregen op het plein de opdracht van de juf om een kind met krijt te gaan te tekenen  Deze opdracht werd in groepsverband gedaan. Het communiceren was hier erg van belang. Zodoende kwamen ze er al snel achter dat die persoon op de grond moest liggen en er eerst een omtrek gemaakt moest worden. Er moesten kleren , ogen, neus, haren, handen , schoenen en nog veel mee bij gekrijt worden. Wat waren de kinderen enthousiast aan het werk!!!

20130606_141754.jpg 

Woensdag hadden de kinderen lekker een dagje vrij. De juf had een studieochtend en daarnaast een sportief teamuitje!

Wat hebben wij deze week geleerd?
 • De begrippen rondom de dagen van de week ( vandaag, gisteren en morgen) Maandag is de eerste dag, Dinsdag de tweede dag enz.
 • Nieuwe rijmwerkjes
 • Auditieve analyse ( lettergrepen) o-pa, ge- zin
 • De juiste volgorde van een verhaal. De oudste kleuters moesten de plaatjes van Mickey inkleuren en in de juiste volgorde opplakken.
 • Het bouwen van een hoog gebouw. 
 • Digitale les wat hoort er bij een opa en wat bij een baby.


 • We hebben ook weer lekker gegymd:
  - Klimmen en klauteren.
  - Diepspringen
  - Gooien in een emmer die voorbij komt.
  - Overloopspel met een schat
  - Bal over de smalle bank rollen.  Daarnaast zijn de kinderen ook weer erg creatief bezig geweest met een zelfportret!!  Er hangen twee spiegeltjes bij het verfbord zodat de kinderen heel goed naar zich zelf leren kijken.

   

  Vandaag is het dan zover: De gezellige picknick! De kinderen zijn ontzettend zenuwachtig en hebben er veel zin in. Bij deze wil ik Ulrike, Jennifer en Ronald alvast heel erg bedanken voor de goede hulp voor deze picknickmiddag!! En daarnaast natuurlijk ook alle anders ouders voor de heerlijke hapjes en de gezelligheid!

  Fijn zonnig weekend!

  Liefs,

  Juf Daisy

  Geen opmerkingen:

  Een reactie plaatsen