vrijdag 31 mei 2013

Week 21

Beste ouders,

Wat was het weer gezellig met elkaar deze week. We zijn met een nieuwe thema gestart: Familie.
We hebben het de komende weken over het gezin en alle gezinsleden in een familie. Daarbij hebben de kinderen geleerd wat een stamboom is en welke gezinsleden daar allemaal in staan. We hebben het gehad over familieleden van de kinderen. We hebben een nieuwe verteltafel over Familie. De meeste kinderen hebben een familie foto meegenomen. Leuk om alle foto's van elkaar te zien!

Wat hebben wij deze week geleerd:
  • De eerste letter van onze naam.
  • Rekenwerkje : doortrekken van een lijn met de cijfers t/m 20 ( oudste)
  • Een huis bouwen voor de familie van Kikker en zijn vriendjes met de poppetjes.
  • De begrippen jongste en oudste aan de hand van familieleden.
  • Bij de Vreedzame school hebben wij het gehad over Selma en haar familie en daarnaast over verschillen tussen elkaar. We zijn allemaal anders en zodoende hebben wij een spelletje gedaan  'Sta op als je ..... een broer hebt, blonde haren hebt, van sporten houdt.
  • Cijferwerkje tot 10 met verschillende soorten reeksen.
  • Herhalen van de letter M.
  • De juf heeft 5 nieuwe werkjes gemaakt en één daarvan zijn de kinderen met kleurnuances bezig . Het leggen van reeksen van licht naar donker.

De kinderen hebben ook nog lekker gegymd. De kinderen mochten touwtje springen, stoeien met de bal, samen hindernisspringen, hoog klimmen en een pittenzak gooien en de bal tegen de muur gooien en met twee ballen vangen!

Er werd natuurlijk ook weer geknutseld deze week. De kinderen hebben hun eigen familie/ gezin getekend. Hierna een fotolijstrandje om het gezin gemaakt en met ecoline bewerkt. Erg leuke resultaten!
Volgende week zullen wij met zelfportretten gaan beginnen.

Daarnaast wordt er nog veel gewinkeld bij ons op de gang. De kinderen schrijven hun eigen boodschappen briefje en aan de hand hiervan gaan zij boodschapjes doen.

Hiep Hiep hoeraa deze week twee jarige mannen : Viggo en Gianluca.
Viggo werd alweer 5 jaar en Gianluca is 4 jaar geworden.
Bedankt voor de heerlijke en traktaties.


Deze week ook nog een 4 bijzondere kleintjes op visite : De kittens!!
Wij  hebben les over de dierenambulance gekregen. De kittens zijn door de dierenambulance gevonden. De kittens hebben geen moeder meer en zodoende krijgen zij een flesje. De kinderen mochten helpen om de flesjes te geven. De kinderen waren heel aandoenlijk naar de kittens en wilde ze allemaal wel naar huis meenemen.Belangrijk :
- Woensdag 5 juni : Zijn de kinderen vrij i.v.m een margedag. De juf heeft een studiedag.
- Vrijdag 7 juni : Picknickfeestje bij de Bosjes van Pex 15.30. U kunt zich inschrijven bij de hapjeslijst naast de deur.
- Dinsdag 11 juni : Wandeling lieveheersbeestjespad 9.00.
- Woensdag 26 juni : Schoolreis.
- Vrijdag 28 juni : Sportmiddag kleuters.

Fijn weekend!

Juf Daisy.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen