donderdag 16 mei 2013

Week 20

Beste ouders,

Wat een onrustige gekke weken met vakantie, dagen school en dan weer vakantie. Maar wij laten de pret ( ja met 28 kids) natuurlijk niet drukken. Wij gaan gewoon er tegen aan.Na de pinkstervakantie hebben we weer lekker vastigheid. Bedankt voor de lieve reacties over de Moederdag cadeautjes. We hebben er hard aan gewerkt!

Wat hebben wij allemaal geleerd :
  • De letter M van mama, Moederdag, muur, maan enz.
  • De letter M leren schrijven.
  • Wij oefenen alle letters met de letterkaartjes in de kring. 
  • De oudsten werken in hun beginnend groep 3 rekenwerkboekje.
  • Rijmwerk jongsten en oudsten.
  • De oudsten kennen de cijferreeks van 0 -20 en de jongsten oefenen de cijferreeks 1-10.
  • Het kunnen aanwijzen van verschillende lichaamsdelen . (enkel, oksel, wenkbrauwen, neus ,enz.)
  • Wij kunnen ook allemaal een raket lanceren door terug te tellen van 10-0 en sommige zelfs van 20-0. Ja echt heel erg knap!
 
Daarnaast hebben we sinds deze week een echte winkel bij onze klas. Ja er worden heel wat boodschappenlijstjes geschreven en boodschappen gedaan. U vraagt het , maar en wij hebben het wel in onze 1/2 A winkel. De kinderen schrijven eerst in het huis hun eigen boodschappenlijstje. Zoals paatat, kola .sjokolade, vis en pizaa.  Haha knap dat sommige kinderen de boodschappen al proberen te schrijven. Ze weten wel wat ze lekker vinden. Hierna gaan de kinderen de boodschappen opzoeken en doen het in hun mandje of kar. Hierna gaan zij het allemaal afrekenen bij de verkoper. De kinderen vinden het geweldig!


Wij hebben de afgelopen 7 dagen een stagiaire bij ons in de klas gehad : Kiko.  Hij kwam zijn maatschappelijke stage bij ons lopen. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin gehad en wij ook met hem. Hij kan ook erg goed voetballen ;-) Donderdagmiddag hebben wij afscheid in de klas gehad. Hij heeft een mooie poster met onze foto en alle namen gekregen. Zo kan hij ons niet meer vergeten. We hebben aan het eind van de middag een stukje film gekeken en daarbij lekkere popcorn van Kiko gekregen! Gezellig!! Bedankt voor de gezelligheid Kiko!

Deze week ook 2 jarige jetjes: Silke (6) en Emmalynn. (4)
Hiep hiep hoera!! Bedankt voor de lekkere traktaties!!
Helaas kon de wandeling naar het lieveheersbeestjes pad niet doorgaan i.v.m de regen. Maar we plannen natuurlijk een nieuwe datum!!

Gianluca is nieuw bij ons in de klas. Hij is gezellig bij ons aan het wennen. Wat kan hij al goed bouwen.  Wij vinden het al erg gezellig met hem. Gianluca viert maandag na de vakantie zijn 4e verjaardag!!
 
Na de vakantie zullen wij met het thema Familie gaan beginnen. Hierbij wil ik weer een nieuwe verteltafel met de kinderen maken. Het zou leuk zijn al wij hier familiefoto's , portretten, oude foto's van vroeger kunnen neerzetten.Belangrijk :
- Na de pinkstervakantie zullen de moeders komen luizenpluizen.

Een hele fijne (hopelijk zonnige) vakantie!

Liefs,

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen