vrijdag 19 april 2013

Week 17: drijven en zinken

Beste ouders,

De kinderen hebben weer heel hard gewerkt en veel geleerd deze week. Deze week hebben wij het over het Koningshuis gehad. De klas heeft een gezellig oranje sfeer voor de feestelijke Koningsdag. Het is natuurlijk héél bijzonder dat wij een nieuwe koning krijgen. De kinderen kwamen tot de conclusie dat Beatrix toch wel wat TE oud oud is en daarom erg snel moe is van alle bezoekjes. Zodoende mag Willem Alexander het nu samen met mooie Maxima overnemen.We hebben prachtige verf en knutselportretten van Willem Alexander en Maxima gemaakt. In de blokkenhoek werden er mooie paleizen voor het nieuwe koningspaar ontworpen. Daarbij konden de kinderen  met Maxima, Beatrix en Willem Alexander poppetjes spelen.Wat hebben de kinderen nog meer in de weektaak geleerd :
- De letter aa .
- Sommen oefenen en maken.
- Werkje uit de kast Levelwerk
- Kritisch luisteren. De juf vertelt verschillende verhaaltjes over het Koningshuis met plaatjes. Hierna stelt de juf een vraag. De kinderen leren hier dus heel precies te luisteren.

Deze week hebben alle kinderen hun zaaibakje afgemaakt. De ontwikkeling van zaadje tot Sterrenkers is voor de kinderen goed te volgen. De sterrenkers groeit al erg hard!!! Volgende week zullen wij een toastje met sterrenkers gaan eten, Jammie!!


Daarnaast heeft de juf een les drijven en zinken gegeven. Er stond een bak water en daarbij allerlei verschillende soorten materialen op tafel. We hebben eerst een boekje gelezen over drijven en zinken. Hierin hebben wij geleerd dat lichte dingen blijven drijven, zware dingen zinken. Sommige voorwerpen blijven drijven als ze een goede vorm hebben. Het water heeft dan een groter oppervlak om tegen het voorwerp te drukken. Materialen waar lucht in zit blijft beter drijven. Ahaa daarom dragen wij zwembandjes!!! IJs is maar een beetje lichter dan water. Daarom blijven ijsklontjes drijven! Hierna zijn wij het natuurlijk echt gaan uitproberen met muntjes, kurken, paperclips, schaar, plastic eend, bootje, knikker enz. We hadden een rood en groen papiertje. Zodoende konden wij de materialen soorten op groen (blijft drijven)  en rood ( zinkt). De kinderen vonden het geweldig!!!!


Deze week kwam Malin bij ons wennen. Wat was het al gezellig he Malin!! Daarnaast werd Vincent deze week 6 jaar! Hiep Hoeraaaaa!!! Veel plezier zaterdag!!We hebben de week weer gezellig afgesloten met een heerlijk hapje : een muisje van eierkoek van Nynke. De kinderen vonden het heerlijk, net zoals het vorig hapje van Emma en Sophie ; een heerlijke fruitspies. We boffen maar met die lieve creatieve ouders. Er staan voor de aankomende weken nog een aantal lege plekjes op de vrijdagmiddaglijst. Dus wie oh wie zou ons van een gezond hapje willen voorzien?

Belangrijk:
Vrijdag : De Koningsdag zal met een lekker ontbijt 8.45 starten. Hierna is er een gezamenlijke start voor alle kinderen in Nederland op het digibord. Vanaf 10.00 zal er een spelcircuit plaatsvinden. Alle kinderen mogen deze dag als koning, koningin, prinsessen, rood-wit-blauw of gewoon lekker in het oranje verschijnen. Het kan niet gek genoeg op deze feestdag :-) In de middag mogen kinderen met hun speelgoed spelen. Dus vergeet het niet mee te nemen!!

Fijn weekend!

Liefs,

Juf Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen