vrijdag 12 april 2013

Week 16 Van zaadje tot plant.

Beste ouders,

Deze week hebben wij het over de lente bloemen gehad. Wij hebben geleerd welke bloemen er zijn zoals ; de narcis, de tulp, de hyacint, de blauwe druif en de krokus. Zo kunnen wij de woorden ook al klappen. Wij hebben hierbij geleerd hoeveel woordstukjes een woord heeft. We kunnen dat ook met ons namen : Le - o - no- re , Ja 4 klappen! Daarnaast heeft iedereen een eigen lentebloem met propjes geknutseld.Wat hebben wij deze week nog meer geleerd?

- De seizoenen benoemen en herkennen aan de hand van een boom met 4 fasen. Wat gebeurt er is de lente, zomer, herfst en winter?

- De letter AA van aardbei, aap, aardappel, raam en kraan!

-Wij hebben een nieuwe betekenis van de vreedzame school geleerd : Iedereen draagt een steentje bij.
De startactiviteit begon met een blokje. Iedereen kreeg een blokje van de juf. Om de beurt mocht iedereen zijn blokje op tafel zetten. Uiteindelijk kwam hier een mooi bouwwerk uit. Alle kinderen hebben iets meegebracht en hier komt uiteindelijk een prachtig werkje uit. Zodoende hebben de klassenhulpjes en de andere kinderen ook taken binnen de klas. Iedereen probeert deze taken uit te voeren, zo houden wij de klas netjes en gezellig. De taken van de klas zijn op papier getekend. Dit vreedzame school werkje hangt op de gang. Zo ziet u wat de kinderen allemaal doen aan taken in de klas.- Het werkje uit de kast bestond deze week uit verschillende taal tegenstellingen. man - vrouw, + - , heel -kapot enz.

- Alle begrippen rondom een boek : de titel, bladzijde, schrijver enz.
Dinsdag en donderdag hebben wij weer lekker gegymd. Het balanceren op een wip was erg lastig, maar iedereen durfde er over heen te lopen. Daarnaast hoog geklommen , slootje gesprongen en een tikspel waarbij je de schat moest pikken. Spannend!!Deze week hebben wij geleerd hoe de ontwikkeling van een zaadje tot een plant plaats vind. Vrijdag zijn wij in een grote gezamenlijke kring gestart. Hierbij hebben wij alle benodigdheden die bij het zaaien komen kijken besproken en bekeken. We hebben de stappen van het zaaien besproken en daarbij de kaartjes in de goede volgorde opgehangen. Hierna is er al een groepje gestart om een eigen zaaibakje te maken. De kinderen hebben eerst de bakjes voorzien van een mooi moza├»ek patroon en hierna mochten de kinderen zelf de zaadjes van het Sterrenkers zaaien. Prachtig vonden de kinderen het. Volgende week zullen de andere kinderen hier ook mee beginnen. De foto's van de groei zullen wij ook laten zien!

Tuinkers per bakje


Vrijdag werd Leonore al weer 5 jaar oud! Hiep Hiep Hoera!!!!
Leonore heeft heerlijk een traktatie met een leuk potlood uitgedeeld en mocht gezellig de klassen rond.
 

Vrijdag was het ook opendag op de Zonnebloem. Nieuwe kinderen mochten een bezoekje bij ons in de klas komen nemen. Toevallig kwam de buurman van Viggo ook nog voorbij, gezellie!!!
Daarnaast waren er nog een paar ouders uit deze klas aanwezig om te kijken hoe goed de kinderen kunnen werken.

De aankomende twee weken zullen wij aandacht besteden aan de troonswisseling. Heeft u leuke oranje versiermaterialen, hoedjes, kroontjes, verkleedkleren, posters/ foto's/ boeken van het koningshuis? Wij zouden dit graag willen gebruiken voor in de klas! Neem alles maar mee!


26 april Koningsspelen. Wij starten in iedere klas met een gezellig Oranje ontbijt! Natuurlijk gekleed in oranje, als koning of koningin. Hierna zal er een circuit met gezellige spelletjes plaats vinden.
In de middag is er speelgoedmiddag ! Dus vergeet je speelgoed niet! Denk ook eens aan gezellige bordspelletjes.

Een fijn zonnig weekend!

Liefs,

Juf Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen