vrijdag 5 april 2013

Week 15 : Dagen van de week.

Beste ouders,

Dinsdag zijn wij natuurlijk eerst met de weekendverhalen gestart .Wat hebben alle kinderen een gezellig paasweekend gehad. Paaseieren verven /zoeken en lekker paaswandelingen door het bos. De kinderen vonden het maar vreemd dat het alweer dinsdag was toen iedereen op school kwam. Het een uurtje korter slapen viel ook niet mee, maar de kinderen gingen weer gezellig van start deze week.

We hebben deze week veel aandacht besteed aan de dagen van de week. De kinderen hebben een eigen tijdwijzer geknutseld. Deze tijdwijzer kunnen de kinderen naast hun bed hangen en elke dag wordt Pompom een dag verder gedraaid. Wij bespreken de tijdwijzer elke dag. U kunt thuis ook de dagen van de week oefenen : Welke dag is het vandaag? Welke dag was het gister en welke dag is het morgen?


Deze week zijn de oudste kleuters weer met de weektaak gestart :
- De letter OO
- Derkblad over de vormen : vierkant, driehoek, rechthoek , ovaal en cirkel
- Deze week hebben de kinderen motoriek werkjes uit de kast gedaan, zoals kralenkettingen in reeksen rijgen en  zelf kralenplanken ontwerpen.
- De kinderen mochten deze week heerlijk vrij gebouwen ontwerpen.

De jongste hebben weer in hun jongste mapje gewerkt. De hoeveelheid vormen bij het juiste cijfer plakken. Wat hebben zij dit keurig gedaan!!

We hebben het deze week bij de DVS over boos zijn gehad. Waar wordt je boos om? Wat doe je dan? Sommige kinderen gooien met speelgoed, stampen op de grond , of gooien de deur dicht. Maar dat doen we hier natuurlijk niet haha!! Maar we hebben hier wel een een afspraak over. Eerst rustig worden en dan kun je het daarna rustig uitspreken. Daarnaast hebben wij het ook over stemmen gehad. Alle kinderen mogen uit een activiteit kiezen kiezen en de juf kijkt welke activiteit de meeste stemmen heeft gekregen.

We hebben deze week ook weer lekker gegymd. Wat kunnen de kinderen toch goed klimmen en klauteren!!

Maandag komt er een nieuwe meisje bij ons wennen : Veerle. Ze kwam woensdag al even een kijkje bij ons in de klas nemen. Veerle is een oudste kleuter en wat vinden wij het gezellig dat je bij ons komt.

We hebben de week afgesloten met een gezond fruithapje van Teuntje. Frambozen, druiven en aardbeien. Jammiee jammiee! De kinderen vonden het heerlijken en de juf is gek op frambozen!! Daarnaast gaf Frederik een klein afscheidsfeestje bij ons in de klas. Hij zit nu in groep 3 en we missen hem toch wel een beetje!! Dus we hebben een gezellige middag met hem gehad. Hij heeft een mooie knutsel met onze foto en al onze namen gekregen. Zo vergeet hij ons niet nooit meer!! Frederik heeft lekkere cupcakes uitgedeeld en nogmaals bedankt voor de prachtige bos bloemen!!
Fijn weekend allemaal!

Groetjes,

Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen