vrijdag 15 maart 2013

Week 12 : Kinderboerderij

Beste ouders,

Wat hebben wij een drukke week gehad!!
Maandag zijn we gestart met de nieuwe weektaak. Deze stond weer centraal rond het thema beestenboel. Kippenhok bouwen, de letters s schrijven, werkje uit de kast, en werkjes op het digibord.
Daarnaast zijn de oudste kleuters ook bezig met de werkjes uit de extra uitdagingkist. Wat vinden de kinderen dit leuk om te doen.


Dinsdag zijn wij met de bus naar het Museon geweest. Wij kregen hier een hele leuk les over kriebelbeestjes. De kabouter had ontzettende kriebels op zijn hoofd en toen pardoes kwam er een spin, een rups, een mier en kever onder zijn kaboutermuts vandaan. Wij hebben deze beestjes op de plaatjes neergelegd. Hierna mochten wij een magneetbord beplakken met allerlei bloemen, planten en natuurlijk kriebelbeestjes! De andere groep mocht in kleine bakjes kriebelbeestjes bekijken en sorteren op vleugels of vleugels en pootjes. Je kreeg hier een vergrootglas bij om de beestjes goed te kunnen bekijken.
Tenslotte kregen wij allemaal een kaboutermuts mee naar huis! Jeannette bedankt voor de hulp!
Woensdag kwam juf Mireille bij ons in de klas kijken. Wij hebben hier een interessante kringactiveit over de ontwikkeling van een ei tot een vlinder gedaan. Hoe ziet een vlinder eruit? Welke kleuren? Verschillende soorten? Wat eten vlinders ? Daarnaast hebben wij alle fasen besproken. Hierna hebben wij een zeer indrukwekkend filmpje bekeken waarbij alle fasen voorbij kwamen. Er kregen 5 kinderen een plaatje van een ontwikkeling en wanneer die groei voorbij kwam mochten zij met een belletje rinkelen!Donderdag kregen wij de tweede les van de snuffelhond. Deze keer kwam de echte hond Bas in de klas.Wat een schat van een hond! Zelfs de kinderen die een beetje huiverig waren durfde de hond te aaien of te borstelen ! Heel erg knap!! De kinderen leren hier echt heel veel van! Daarnaast mochten de kinderen de hond eten en drinken geven en zelfs het speeltje van Bas in de klas verstoppen. Bas wachtte dan even op de gang en snuffelde zo naar zijn speeltje. Bas die houdt ook wel van grapjes want zijn speeltje was verstopt maar kwam onderweg de handschoenen van de juf tegen en nam die zo mee! De kinderen vonden het prachtig!!! Volgende keer draaien we de groepjes om en dan mogen de kinderen Bas weer aaien of borstelen.

 

Donderdagmiddag kregen wij wel 14 'bijna' juffen en de hoofdjuf Annemarie van de Pabo Haagse Hoge school bij ons op bezoek. Zij kwamen bij ons de klas bekijken hoe juf Daisy haar klas er uitziet met alle hoeken, activiteiten en werkjes. En natuurlijk hoe goed de kinderen kunnen werken. De bijna juffen vonden het prachtig en gaven hun bezoek bij ons in de klas een dikke 10! We kregen zelfs een mooi prentenboek van hun cadeau!

Vrijdag was het zover! Het uitstapje naar de kinderboerderij. We hadden het helaas niet getroffen met het weer, want op de heenweg begon het al te sneeuwen. Desondanks hebben de kinderen ontzettend veel plezier gehad bij het poepscheppen, borstelen, konijnen en cavia's  knuffelen, de kip voeren en de plaatjes bij het juiste dier zoeken. De terugweg was lang maar de kinderen hebben goed door gewandeld! Super knap! Op school kregen wij allemaal een super lekkere krentenbol van de moeder van Donna! Jammie!!! Nogmaals alle moeders en vader van Viggo bedankt voor jullie hulp!

Vrijdag hadden wij ook de wandelende takken in de klas. Wat een grappige beestjes. Daarnaast hebben wij deze week weer heerlijk verder geknutseld. We zijn bezig met nieuwe glitter vlinders en verfwerkjes!!
Daarnaast word er zo leuk in de hoeken gespeeld. Wat werd er hard gewerkt door de boeren en boerinnen op de boerderij op de gang, voeren, borstelen, knuffelen en gras maaien!
De foto's van het Museon, de snuffelhond en de kinderboerderij zullen weer in een Picasa map verschijnen.
De kinderen zullen vast wel moe zijn van deze drukke week. Rust lekker uit en volgende week hopelijk weer een lekker zonnetje!!

Bijzonderheden:
- Dinsdag 26 maart Afsluiting Beestenboel project. Alle ouders mogen om 15.25 een kijkje bij ons in de klas komen nemen.
- Donderdag 28 Maart is het paasontbijt.

Fijn weekend allemaal!

Liefs,

Juf Daisy


1 opmerking:

  1. wat één super juf!!!!
    Dankje voor de fantastische communicatie en de leuke foto's.

    fijn weekend :-) papa bibi

    BeantwoordenVerwijderen