vrijdag 8 maart 2013

Week 11: Start Beestenboel.

Beste ouders,

Wat was het weer een gezellig week met elkaar. Iedereen heeft genoten van zijn vakantie en de kinderen waren er weer helemaal klaar voor.
Woensdag is het project Beestenboel gestart met het liedje kuikentje Piep .
Wat hadden de kinderen er een plezier in. Viggo was zeker DE entertainer !! Wat deed hij het goed!!
Maandag hadden wij al het eerste dier bij op op visite : de schildpad. Wij konden de schildpad van heel dichtbij bekijken omdat de juf hem in de kring op schoot heeft laten zitten. Een schildpad kan heel oud worden. En er zijn ook heel veel verschillende soorten schildpadden. Wat kon de schildpad toch veel witlof eten.Deze week hebben wij het over alle jonge dieren op de kinderboerderij gehad . Zodoende hebben wij een eigen kinderboerderij in onze poppenhoek. Alle kinderen mogen een dier meenemen en in de kinderboerderij neerzetten. Hier kunnen de kinderen de dieren verzorgen als boer of boerin. De kinderen mogen nog meer dieren meenemen!
Daarnaast hebben wij bij de blokkentafel ook een boerderijspeelset staan, waar de kinderen zelf hun eigen verhaal met de speelfiguren kunnen bedenken. De fantasie wordt hier gestimuleerd.
In de klas kunnen de kinderen ook kiezen om aan de lente verteltafel te zitten. Hier staan allerlei boekjes, knuffeltjes en werkjes die met de lentedieren te maken hebben en dit stimuleert de woordenschat.


De weektaak van deze week bestond :
- De letter s.
- Werkblad met lente dieren
- Werkje uit de kast : oefenen met veters strikken
- Bouwactiviteit : een kinderboerderij bouwen.

Daarnaast hebben alle groep 1 en groep 2 kinderen een eigen kinderboerderij werkboekje gekregen. Hierin mogen de kinderen vrij werken.

Sinds deze week zijn er ook een aantal kinderen die met de nieuwe moeilijk werkjes (Levelwerk) zijn gestart. Er komen dan grote kinderen de spelletjes/ werkjes uitleggen. Zodoende mogen de oudste kleuters zelf deze werkjes gaan kiezen.

Deze week hebben wij de les van de snuffelhond gekregen. Wat konden deze mensen van de snuffelstage er leuk en goed over vertellen. Welke soorten honden heb je ? Hoe moet je een hond aaien? Wat eet en drinkt een hond? Hoe borstel je de hond? Hoe kijkt een hond die boos is?Wat doe je als een hond heel hard aan komt rennen. Jesse zei : Snel naar huis rennen en de deur op slot doen!! Hahaha. Maar de meneer vertelde juist dat je stil als een boom moet gaat staan met je armen langs je lichaam! Dan vind de hond het niet interessant. Er was een knuffelhond mee en daar hebben wij alles als toneelstukje op geoefend. Als je een hond wil aaien dat vraag je het eerst aan je mama of papa, daarna aan het baasje en als laatste aan de hond. Dit doe je door je hand uit te steken. Als de hond gaat kwispelen betekent dat JA, dat wil ik wel! Volgende week komt de echte lieve hulphond (golden Retriever) bij ons in de klas. De kinderen kijken er nu al echt naar uit.Deze week mocht Frederik in groep 3 gaan wennen omdat Frederik al zo goed rekenen. Nu mag hij gezellig bij meester Freek blijven. Wij wensen Frederik heel veel plezier in groep 3 en hopen dat je snel nog eventjes gezellig langs komt.

Deze week twee nieuwe kinderen die kwamen wennen : Zoƫ en Erik. Wat gezellig dat jullie bij ons in de klas zijn gekomen.

De CPC loop zal zondag 10 maart plaats gaan vinden. Hopelijk hebben is het droog! Wij wensen Viggo, Quinten, Imran en Vincent heel veel plezier bij de Ernst en Bobbie loop!! Doe je best!

Vrijdagmiddag hebben wij de middag weer gezellig afgesloten met het vrijdagmiddaghapje van Imran! Voor de vakantie hadden wij ook al zo'n heerlijk appeltraktatie van Viggo en vandaag heerlijke spiesjes van Imran!

Belangrijk :
- Dinsdag gaan wij naar het Museon en krijgen hier een les over Kriebelbeestjes. Wij verzamelen om 8.40 boven aan de trap bij de bus. (niet naar de klas)
- Vrijdag gaan wij naar de kinderboerderij en mogen wij de boer gaan helpen! Spannend!!

Allemaal een fijn weekend!

Liefs,

Juf DaisyGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen