vrijdag 1 februari 2013

week 5.

Beste ouders,

Deze week stond stonden alle activiteiten centraal rond het onderwerp 'dieren in de winter'. We hebben vogelhuisjes met gekleurde vogeltjes geknutseld, met daarbij ook echte pinda's op het werkje. De dieren kunnen niet veel voedsel vinden en daarom helpen wij de vogels een beetje. We zijn daarom bezig met pindakettingen voor de vogels. Daarvoor moeten wij in ALLE pinda's  gaatjes prikken en daarna de pinda's aan het draad rijgen.


Maandag zijn wij gestart met een Powerpoint met allerlei foto's van dieren in de winter. We hebben hier een kringgesprek over gehouden. Welk dieren doen een winterslaap? Welke dieren maken een wintervoorraad aan ? Welke dieren gaan naar het buitenland omdat het hier in Nederland te koud is?
Wat kunnen de kinderen hier al goed over vertellen.We hebben hierbij een aflevering gekeken over de pinguïns! Wist u dat de pinguïns elkaar herkennen aan de stippen op hun buik??
Deze week ook twee jarige dames: Mette en Nynke.
Mette werd 5 jaar en Nynke 4 jaar ! Gefeliciteerd!
Bedankt voor al het lekkers.


Deze week kwam Dyanti bij ons in de klas wennen.
Wat heeft hij al goed met ons gewerkt.
Dyanti, welkom op de Zonnebloem!

De weektaak bestond deze week uit :
- Het schrijven van de letter T.
- Werkje :Maak de reeks verder af.
- Het bouwen van een flat met verschillende verdiepingen.
- Werkje uit de kast met meer en minder
- Daarnaast mochten alle kinderen in tweetallen alle letters en woorden op het digibord schrijven. Wat hadden de kinderen hier een plezier.

Donderdag middag kwam Wendy ( moeder van Mette) ons het prentenboek van 2013 ' Nog 100 nachtjes slapen ' voorlezen! Wachten op je verjaardag duurt lang. Nog honderd nachtjes? Dan maakt Dorus zelf wel een feestje! En mama heeft gezegd dat ze lekker mag gaan knippen... Overal ziet Dorus mooie lapjes . Knip Knip, stukje uit het tafelkleed, Knip knip in de jurk aan de waslijn. Knip knip door de hele stad .. ohoh!
Als afsluiting kregen de kinderen een echt cake om het feestje van Dorus te vieren. Bedankt Wendy, de kinderen hebben genoten!


Vrijdag hebben alle kleuters afscheid genomen van juf Marjolein ( 1/2 e). Wij wensen haar veel plezier op haar nieuwe school! Juf Evelien zal het van haar overnemen! Welkom Evelien!

Volgende week zullen wij met het thema 'Kikker en zijn vriendjes 'beginnen.
Het gaat hier om vriendschap en liefde.
Valentijnsartikelen en harten knuffels voor op de verteltafel mogen de kinderen allemaal meenemen!!!!!
Bijzonderheden :
- Dinsdag 12 februari krijgen de kinderen een les bij Muzee over de wonderlijke dierenwereld van de Noordzee.
- Wilt u thuis gaan oefenen met veters strikken? Wij gaan er op school ook mee aan de slag!
- Is er misschien nog een creatieve ouder die de vriendjes van kikker van vilt zou kunnen maken? De patronen heb ik voor u . De kinderen kunnen hier echt mee in de hoeken spelen. Ik hoor het graag.

Fijn weekend!

Juf Daisy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen