vrijdag 23 november 2012

week 47

Beste ouders,

Wat een gezellige week! De sint is in  het land en daar zijn wij maandag gelijk mee gestart.
Iedereen wilde natuurlijk wel wat vertellen over de intocht van sinterklaas. Dus we hebben in de kring gezellig met elkaar gesproken, samen met je "praatmaatje'. Zo komt iedereen aan de beurt, en leer je goed naar elkaar te luisteren. Wat een gezellige en mooie verhalen over de intocht!

Sinterklaas plaatjes

Maandag zijn wij gestart met de weektaak :
- De begrippen : eerste en tweede. Wijs eens de eerste mijter aan.. de laatste zwarte piet enz.
- De letter i schrijven.
- Het bouwen met lego, het pietenhuis.
- Rollenspelhoek: Het sinterklaashuis : Wat werd daar hard gewerkt!!! De schoenen vullen, de namen in het boek schrijven, cadeautjes wegbrengen, kunstjes oefenen en natuurlijk ook even een pieten dutje doen.

We hebben deze week heerlijk gewerkt met gezellige sinterklaasliedje op. Daarnaast hebben we ook weer goed geoefend met het zelfstandig werken. De juf loopt vaste rondes tijdens het spelen en werken en dan mag je de juf wel wat vragen. Wat gaat dit goed!

Dinsdag kwam de juf op school en overal waren er hartjes op de tafel geverfd.
Pietje verliefd was lang geweest. Maar op wie is hij verliefd?........
We zijn gezellige pietjes gaan knutselen. Zie de ramen.
Hartjes plaatjes
Woensdag hebben weer heel hard gewerkt aan deze pietjes op het raam. De jongste hebben samen met de juf werkjes uit hun Sinterklaasboekje gemaakt. Daarnaast hebben wij mooie tekeningen voor Sinterklaas gemaakt en in onze schoen voor de openhaard gedaan. We hebben liedjes voor Sinterklaas gezongen.

Donderdag stonden we dan voor de school... De juffen en meesters konden niet naar binnen. De rommelpieten hadden de sleutel van meester Eddy gepikt.
Ze stonden alle twee gekke bekken voor het raam te trekken. Uiteindelijk gaven de pieten de sleutel terug aan meester Eddy. Tot onze verbazing kwam die piet met de Smart auto van meester Bas naar buiten. Toen we binnen kwamen hadden de pieten vreselijke rommel in de klas gemaakt. Wat een stoute pieten. Alle kinderen hielpen met opruimen, zelfs de ouders gingen op de knieën rond om op te ruimen! Wat was het snel weer opgeruimd!
JA! En toen zag Jelmer de zak met cadeautjes op een plank liggen. In de zak zaten allemaal leesboekjes van Jip en Janneke. De kinderen waren er erg blij mee.
Toen alles was opgeruimd kwamen de rommelpieten nog even langs. De kinderen hebben de pieten even goed aangesproken, dat ze de volgende keer na het spelen alles weer netjes moeten opruimen. We hebben nog wat liedjes samen met de pieten gezongen en alle kinderen kregen nog wat lekkers.
Hierna hebben we nog een stukje van de spannende film van Viggo gekeken. Wat een gezellige dag!Deze week hebben wij ook heerlijk gegymd. In het speellokaal stonden allerlei sint onderdelen : hindernis voor Amerigo,  balanceren als pieten op de daken, door de tunnel / schoorsteen kruipen, koprollen en hinkelen.

Daarnaast zijn wij al hard aan het oefenen op het nummer Sinterklaas wil dansen voor het optreden van de Sint.  Het nummer was niet te downloaden, maar dankzij Ronald en Wendy kunnen we aan de slag! Bedankt!

Een fijn weekend!
zwarte piet komt tevoorschijn uit schoorsteen

Groetjes,

juf Daisy


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen