vrijdag 16 november 2012

Week 46

Beste ouders,

Morgen is het zover... Sinterklaas komt aan met al zijn pieten.
De schoentjes zijn al geknutseld.
De kinderen waren deze week ook al erg met Sinterklaas bezig.
Komt Sinterklaas wel op tijd? Of komt hij in die kleine boot met heel weinig cadeautjes?
Anna heeft vertelt dat Sinterklaas ook cadeautjes in Nederland koopt dus dat komt wel goed!
Wij hebben liedjes gezongen en al wat Sinterklaas prentenboeken bekeken!Volgende week zullen wij echt met het thema Sinterklaas starten.
Alle herfstwerkjes zijn vandaag meegegeven. Alles weggehaald in de gezellige herfstklas ! Op naar de warme Sinterklaas tijd!
Het was een drukke pittige week voor de kinderen en de juf.
De kinderen hebben weer keurig aan hun weektaak gewerkt,
Bij het werkblad moesten de kinderen kijken hoeveel woordstukken een woord heeft. Je kunt dat horen door te klappen. Sin ter klaas ! 3 !
We hebben dan ook in de kring geoefend om alle namen van de kinderen te klappen!
Daarnaast hebben de kinderen de haven waar Sinterklaas aankomt gebouwd. Inclusief feestplein en het grote pietenhuis. De kinderen konden met de stoomboot, Sinterklaas en de pieten de intocht naspelen. Heel leuk!
De kinderen hebben de letter i op een kralenplank gemaakt! En daarna mochten zij hun eigen naam in kralen neerleggen. Dat lukte ook al bij iedereen. Wat knap!

In de kring hebben wij een les met schoenen gedaan. Iedereen mocht 1 schoen uitdoen en op tafel zetten, zelfs de juf! We hebben de schoenen geteld, gesorteerd op kleur/ soort/ veter/ klittenband enz. Wat vonden de kinderen dit leuk om te doen.
We zijn aan het oefenen met links en rechts. Wat is dat nog moeilijk he!! De juf heeft goed laten zien dat met je linker duim en je wijsvinger de L van Links kan maken. Zo kunnen wij dat goed onthouden. Alle kinderen hebben dan ook een sticker op hun linker hand gekregen.

Wij hebben ook het nieuwe cijfer 13 geleerd !

Vrijdag hebben wij weer een verkeersles gehad. Het verhaal ging over oversteken! Dus zijn wij ook actief naar buiten gegaan om voor de school te oefenen met oversteken. Stoppen bij de stoep. Links en rechts kijken. En daarna nog een keer! Als er niks aan komt dan lopen wij rustig de weg over! Wat ging dit goed!

Deze week waren de kinderen woensdag vrij en had de juf een studie dag!
Daarnaast was het woensdag en donderdag tafeltjesavond. Bedankt voor uw komst en de fijne gesprekken. Leuk om te horen dat de kinderen het in de klas zo naar hun zin hebben!
De juf is ook heel trots op jullie!

Donderdag moeten alle kinderen om 8.30 buiten voor de klas aanwezig zijn!! De juf zal dan ook buiten staan... Je raadt het nooit........

Maandag  mogen alle kinderen een schoen meenemen voor in de klas. Woensdag mogen de kinderen ook een keer op school hun schoen zetten. Dus graag voor woensdag meenemen.

Fijn weekend!

Groetjes,

juf Daisy
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen