zondag 26 augustus 2012

Week 34 : Een nieuwe start....


Maandag was het dan zover,de eerste schooldag van het jaar! Het was erg spannend voor de juf maar ook voor de kinderen toen zij binnen kwamen. De klas was helemaal veranderd en er was nieuwe juf in de klas. Gelukkig verliep dit allemaal PRIMA! De kinderen hebben een nieuw plekje bij de kapstok , een postvakje met naam en een nieuw pictogram bij hun naamkaartje gekregen.

Wij zijn begonnen met het vertellen van de vakantieverhalen in tweetallen.  We noemen dit ook wel praten met je praatmaatje. De kinderen zitten dan in tweetallen met hun knieën tegen elkaar. Alle kinderen krijgen dan de mogelijkheid om na een vakantie of na een weekend iets te vertellen tegen het praatmaatje! Daarna hebben wij samen naar de nieuwe inrichting van de klas gekeken. Waar staan alle plaatjes/labels voor op de kasten en boven alle hoeken? Welke nieuwe activiteiten zijn er allemaal?

Tijdens het spelen en werken waren de kinderen heel stil (bijna eng haha) aan het werk, waarschijnlijk door alle nieuwe indrukken. De kinderen moesten weer even aan elkaar wennen, maar gedurende de week is dit helemaal goed gekomen. Deze week hebben wij ook de nieuwe klassenregels geleerd. Een voorbeeld:
Wij laten nu merken, dat wij rustig kunnen werken.

Daarnaast hebben wij het begrip zelfstandig werken geleerd. In de klas hangt een rode en een groene beer. Wanneer de juf de beer op rood hangt, betekent dat wij zelfstandig gaan werken. De kinderen werken dan zelfstandig en stil aan een werkje en mogen de leerkracht dan niet storen. Als er een probleem is, moeten zij dat zelf of met een klasgenoot oplossen. De leerkracht krijgt dan de mogelijkheid om te observeren of om een kind individuele begeleiding aan te bieden.

Wij starten aankomende week met de weektaak voor de oudste kleuters. Deze weektaak zal bestaan uit een aantal vakgebieden. (een nieuwe letter, een werkje uit de kast (reken, taal, + kast) , een werkblad, , een bouwactiviteit en een knutselactiviteit. De oudste kinderen hebben er erg veel zin in om er mee te beginnen!

Wij hebben ook twee nieuw kinderen in de klas die aan het wennen zijn: Mirko en Imran. Welkom in 1/2 a!

Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd op de kennismakingsavond. Heeft u nog vragen dan kunt u altijd even langs komen of een mailtje sturen naar : d.werkman@obszonnebloem.nl

We maken er samen een fijn schooljaar van!
 

Belangrijke mededelingen:
  • Om de nieuwsbrief elke week via de mail te ontvangen , moet u zich even aanmelden via de obszonnebloem site --> http://www.obszonnebloem.nl/node/32
  • Dinsdag en donderdag vaste gym voor de kinderen. ( gymschoentjes)
  • Woensdag of donderdag komt de fotograaf. De juiste dag zal op het prikbord aangegeven worden.
  • De inloop ochtenden beginnen in oktober.
  • Hulpouders zijn van harte welkom!
  • Vrijdag middag is er speelgoed middag.
  • De kinderen mogen iets meenemen van de vakantie ( foto’s , kaartjes, souvenirs enz.)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen