vrijdag 31 augustus 2012

Week 35

Beste ouders,

De tweede week is voorbij gevlogen!!! De kinderen hebben heerlijk gewerkt en de klas krijgt steeds meer kleur door allerlei werkjes. Zie onze zelfgemaakte kalender boven de deur.

He he het was zover voor de oudste kleuters! Ze zijn met veel plezier aan de weektaak begonnen. De kinderen hebben de nieuwe letter r geleerd. De r van roos, robot, rolstoel, regen, ring en rok. We hebben de r gestempeld en daarbij 3 plaatjes getekend die met de r beginnen. Daarnaast zijn de begrippen hoogste en laagste aanbod gekomen in de bouwhoek. De kinderen maakten prachtige hoge kastelen en lage huizen.
De cijfers ( 1 t/10)  zijn ook aan bod gekomen in het werkmapje. Daarnaast hebben alle oudste een puzzel gemaakt met 2 stippen.
Alle werkjes van de weektaak waren al snel af. Alle oudste hebben vrijdag een mooie sticker gekregen. En de jongste hebben ook een sticker gekregen voor het harde werken! Heel goed!! De jongste kinderen krijgen binnenkort ook een eigen mapje waarin kleine werkjes komen!

We hebben ook weer geoefend met de rode beer waarbij de kinderen leren om zelfstandig te werken. Dit gaat echt super!! Alle kinderen pakken dan een eigen werkje uit één van de kasten en gaat daar lekker mee aan het werk.

Donderdag kwam de fotograaf bij ons op school en wij mochten als eerste op de foto. Iedereen had zijn mooiste outfit aan gedaan en mocht voor het doek op een kist zitten. De fotograaf maakte allemaal grapjes en vieze geluiden waardoor de kinderen geen moeite hadden om een brede lach te laten zien! We zijn erg benieuwd naar de foto's !

 

Deze week zijn we gestart met het nieuwe thema 'Buitenspelen'. De juf had Pompon in een doos gevonden voor dat de kinderen op school waren. Pompom vertelde dat hij fantaseerde dat de doos een auto was. In de kring hebben we besproken welke materialen je buiten kan gebruiken om iets na te spelen. Tijdens het buitenspelen zijn wij eens gaan kijken wat je allemaal buiten op de grond kan vinden. Wij hebben van alles gevonden ( snoeppapiertjes, ijsstokjes, steentjes, veren, plastic, karton. ). De vondsten liggen in de klas op de verteltafel.

Het verhaal dat centraal staan binnen dit thema is het verhaal : De ijskraam van Jan en San.Jan heeft van zijn moeder een grote doos gekregen. De doos is zo groot dat Jan en San er gemakkelijk samen inpassen. Jan en San bedenken een leuk spel met de doos. Ze maken er een ijskraam van. Maar hun spel wordt een beetje verstoord door allerlei viezigheid in de speeltuin ( hondendrollen). En door een boze buurman. Maar uiteindelijk komt het goed!
 
Zodoende hebben wij op de gang ook de ijskraam van Jan en San. De kinderen kunnen hier het verhaal naspelen. De aankomende 3 weken zullen alle activiteiten centraal staan rond het thema buitenspelen. ( knutselactiviteiten, bouwwerken,taal / kringgesprekken en rekenactiviteiten).

  • Aankomende dinsdag en donderdag is er gym!!
  • Zou u extra kleding (onderbroek, broek, en t shirt) in een plastic tasje met naam aan de kapstok willen hangen. ( i.v.m. ongelukjes)
  • Heeft u nog leuke materialen voor het thema buitenspelen of voor de ijskraam? 
  • De twee klassen ouders : Moeder van Jesse en de moeder van Tijn.                 
    Zouden jullie misschien binnenkort nieuwe leesboeken voor ons in de bibliotheek willen halen?
  • Luizen ouders : Moeder van Jelmer, moeder van Lea , moeder van Mirko.            
    Even met elkaar overleggen. Misschien is de dinsdagmiddag een idee?
  • Hulpouders  : vader Bibi ( woensdag en vrijdag) moeder Leonore ( woensdag) moeder Imran (alle dagen) ,  moeder Jelmer (maandag en donderdag) , moeder Mirko ( elke dag) , moeder Mette ( woensdag, donderdag of vrijdag).

Een fijn weekend!
 
Groetjes,

DaisyGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen